Stvari koje zrele žene ne rade u vezama

Piše Irena

Zrele žene ne žrtvuju druge odnose – obitelj, prijatelji
Bliskost partnera od presudne je važnosti za uspjeh bilo koje veze. Mnogi se odvajaju od svojih prijatelja tijekom veze. Iako je to razumljivo na početku veze, važno je ne zaboraviti da su prijatelji i obitelj bili u životu mnogo prije od partnera. Točno je da zrele žene poduzimaju sve potrebno da osiguraju ravnotežu.

Stvari koje zrele žene ne rade u vezama

Financijska neovisnost
Koliko god je partner dobar, odustati od svoje financijske neovisnosti ustvari znači gubitak neovisnosti. Iskustvo govori da u vezi muškarci uglavnom žele biti viši po autoritetu a plaši ga ideja da žena može biti sposobnija.
Neovisne žene zarađuju svoj novac i to ih čini ponosnima što mogu kupovati vlastitim novcem. Naravno mnogo važnije je što ćete kroz financijsku neovisnost mnogo manje emocionalno ovisiti o svom partneru. Ako se možete sami boriti kroz život osjećat ćete se dobro prema sebi.

Loše osobine partnera
Zrele žene nastoje staviti u središte zajedničkog života najbolje osobine partnera, a ne negativne. U središtu pažnje su dobre strane partnera koje radi i govori a ne pokušava se vršiti samo procjenu o partneru temeljem njegovih mana. Morate znati da i vi imate svojih pogrešaka.

Ideal sreće
Morate razumjeti da je svaka osoba individualna a samim time i sreća. Ako partner uživa u povremenim izlascima s prijateljima napustite pomisao da promijenite njegovu individualnu sreću. Ako partneru stalno prigovarate oko njegovih navika i želite ga prilagoditi sebi i svojim očekivanjima to nije dobro za vezu. Oba partnera trebaju uvažavati jedno drugo u individualnostima. Cijenite vrijeme i navike koje čine partnera sretnim ali jednako tako tražite vrijeme za sebe i svoju sreću.

“Nije dobro biti nesretan, ali je dobro ako smo to bili.” – Chevalier de Mere

Samopoštovanje
Ne dopustite da odnosi u vezi oduzmu vaše samopoštovanje. Gubitak samopoštovanja povezan je s prevelikom kritikom prema samoj sebi i nedovoljnoj pažnji prema svojim emocijama. Osoba koja ne voli sebe ne može voljeti druge.

Vlastiti život
Imajte vlastiti život i nije vam potreban neprekidan kontakt s partnerom. Neprestano slanje elektroničke pošte, SMS poruka i kontaktiranje korištenjem WhatsAppa nije ništa drugo nego trošenje vašeg vremena.

Zajedničko odlučivanje
U dobrom i zrelom odnosu poštuju se odluke partnera. To može biti od malih odluka – gdje će se večerati, do velikih odluka kao što su prodaja ili kupovina stana … U svakom slučaju morate razmotriti i poštovati odluke svog partnera ali i partner treba razmotriti vaše odluke.

Veza ostaje između četiri zida
Ozbiljni partneri ne raspravljaju o svojim problemima javno, umjesto toga oni svoju energiju usmjeravaju jedno prema drugom kako bi se riješio nastali problem.

Napišite komentar ili postavite pitanje