Pravila o zaštiti privatnosti

Ova Pravila o zaštiti privatnosti odnose se na prikupljanje, korištenje i obradu vaših informacija, uključujući i osobne podatke u vezi s korištenjem web stranice Klimakterij.hr

Sigurnost vaših osobnih podataka veoma nam je važna i u skladu s važećim propisima (Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN 103/03, 118/06, 41/08, 130/11 i 106/12 i Uredbe (EU 2016/679 EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka) poduzimamo sve napore kako bi brinuli o sigurnosti i privatnosti istih.

Na internetu ne postoji 100% sigurnost i ako smatrate da su vaši podaci izloženi riziku odmah nas kontaktirajte na e-mail: posjetitelj@klimakterij.hr

Voditelj obrade podataka je: Bioeliksir Europa d.o.o., Julija Knifera 2, 10020 Zagreb.

Podaci koje prikupljamo

 • Podaci koje nam dajete korištenjem usluge Newslettera.
  Ukoliko ste dali privolu za primanje Newslettera, možemo Vam slati komercijalne sadržaje elektroničkim putem. Tako dobiveni podaci (vaša e-mail adresa) koristi se samo za slanje Newslettera. Ukoliko se želi odustati od usluge primanja Newslettera to se može učiniti putem opcije otkazivanja primanja Newslettera koja se nalazi u Newsletteru. U slučaju otkazivanja osobne podatke koji su prikupljeni u tu svhu prestat će se obrađivati. MailChimp je servis koji koristimo za slanje Newslettera.
 • Informacije koje prikupljamo od trećih strana
  Ako se prijavite na web stranicu Klimakterij.hr za pisanje komentara putem usluge treće strane (Facebook), treća strana nam može poslati podatke ali te informacije su kontrolirane od treće strane i mijenjaju se zavisnood vaših postavljenih postavki privatnosti. Za osobne podatke koje obrađuje i kontrolira treća strana (Facebook) ne odgovaramo.
 • Kolačići (eng. Cookies)
  Prema regulacijama Europske unije, obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti vaš pristanak. To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka – kolačića. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti pojedine funkcionalnosti web mjesta koje su podržane tom tehnologijom. Kolačići predstavljaju skup informacija koji se pohranjuju na osobnom računalu u trenutku pregledavanja stranice. Svrha kolačića je pohraniti informacije o ponašanju na internetu.

Kolačići koje koristi web stranica Klimakterij.hr:

Analitički kolačići
Koristimo alat koji dopušta da analiziramo i unaprijedimo web stranicu za potrebe korisnika – web analitika. Na web stranici koristimo: Google Analytics. Analitički kolačići nam dopuštaju da uvijek znamo koliko korisnika posjećuje našu stranicu, koliko puta se vraćaju. Premda nam kolačići omogućuju da prikupljamo specifične informacije o korisnicima mi ne možemo korištenjem tih kolačića saznati ime i adresu posjetitelja. Informacije koje se tako prikupljaju analiziraju se isključivo u anonimnom i masovnom obliku i pomažu nam da kreiramo marketinške aktivnosti.

Kako onemogućiti kolačiće?
Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti njihovo pohranjivanje na računalu. Postavke za isključivanje kolačića mogu se kontrolirati i mijenjati u internetskom pregledniku. Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite ili na web stranici www.allaboutcookies.org

Kako koristimo podatke koje prikupljamo
Informacije i osobne podatke koje prikupljamo upotrebljavamo u svrhu poboljšanja usluga web stranice Klimakterij.hr, oglašavanja i marketinga. Također vaše podatke koristimo kako bismo vas kontaktirali o novostima vezanim na web stranicu Klimakterij.hr. Kontaktiramo vas samo kada je to potrebno ili kad nam date svoje dopuštenje.

Dijeljenje i otkrivanje
Nikada nećemo prodavati vaše osobne podatke.
Dijelimo ih s drugima na sljedeće načine:

 • zaposlenicima kako bi upravljali uslugama koje pružamo,
 • državnim tijela u svezi s bilo kojom nezakonitom aktivnošću – postupanje po sudskom nalogu

Prava korisnika
Za ostvarivanje prava u ovom paragrafu možete nam se obratiti slanjem elektroničke pošte na e-mail adresu: posjetitelj@klimakterij.hr
Imate pravo zatražiti da ispravimo netočne podatke o vama ili pravo na povlačenje privole, tamo gdje obrađujemo vaše osobne podatke na temelju vaše privole. Privolu možete povući u bilo kojem trenutku. Možete zatražiti brisanje vaših osobnih podataka i mi ćemo se vašeg zahtjeva pridržavati ako ne postoji zakonska obveza čuvanja istih.

Imate pravo podnijeti pritužbe na aktivnosti obrade podataka od strane Klimakterij.hr, pred nadležnim tijelima za zaštitu podataka – Agencija za zaštitu osobnih podataka.

Promjena pravila o zaštiti privatnosti
Klimakterij.hr pridržava pravo izmjene ovih Pravila o zaštiti privatnosti u bilo kojem trenutku. Navedene promjene Pravila stupaju na snagu objavljivanjem na ovoj web stranici.

Kontakt
Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s ovim Pravilima o zaštiti privatnosti, možete nas kontaktirati na e-mail: posjetitelj@klimakterij.hr

Uvjeti korištenja

Sve o Uvjetima korištenja pročitajte ovdje

U Zagrebu, 01.03.2019
Klimakterij.hr
E-mail: posjetitelj@klimakterij.hr
Vlasnik web-stranice:
Bioeliksir Europa d.o.o.
Zagreb
Julija Knifera 2

ODABRALI SMO ZA VAS